Boerenkaas is kaas die echt op de boerderij is bereid. Wij hebben ons gespecialiseerd in het zelf verwerken van de melk van onze koeien tot boerenkaas. Onze koeien lopen van april tot oktober dag en nacht in een groene, sappige weide van vers gras. In de winter krijgen zij op stal kwalitatief hoof voer voorgeschoteld. Wij gebruiken voor het kaasmaken dagverse, rauwe melk rechtstreeks van de koe. Rauwe melk wil zeggen dat het geen verdere behandeling heeft ondergaan. Juist dat, samen met de ambachtelijke bereiding, maakt de smaak van de boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek. Alle smaakeigenschappen van de melk blijven behouden.
Op ons bedrijf worden kazen gemaakt van 12 kg, 10 kg, 8 kg, 4 kg, 2kg, 1 kg en zelfs van een halve kg. Alle vaten die we daarvoor gebruiken zijn van kunststof met kunststof netten, die goed te reinigen zijn. De kaaskuip en kaaspers zijn beide van roestvrijstaal. De inhoud van de kaaskuip is 2000 liter. Deze wordt gevuld met een ochtendmaal en een avondmaal melk. De kaasmakerij voldoet aan alle hygiënerichtlijnen.
In de kaasopslag liggen alle gemaakte kazen te rijpen alvorens ze in de boerderijwinkel worden verkocht.